immix-advocaten-mediators-Zeist

immix levert maatwerk binnen een
groot aantal rechtsgebieden.

Onze diensten
immix-advocaten-banner-feest

Lees ook

Blog

Constructieve advocatuur: wat is dat?

Het kwam met bakken uit de hemel toen onze gasten arriveerden. Op de slechtste nazomerdag van 2017 vierden wij een feestje om onze nieuwe huisstijl en website in te luiden. Om te laten zien wie we zijn en waarvoor we staan: voor constructieve advocatuur. De dag was goed gekozen. Onze cliënten komen meestal als ze in zwaar weer zitten en wij maken er dan met hen het beste van – op constructieve wijze -. Het werd een mooi feest.

Wij zijn dus constructieve advocaten. Bestaan die dan en vooral… wat zijn dat?

Advocaten zijn bepaald niet altijd populair. Het komt nog maar zelden voor dat iemand me vraagt hoe je een  moordenaar kunt verdedigen. Ons kantoor doet geen strafrecht, maar als dat wel zo was, zouden we die verdediging met verve doen. Wat ik vaker hoor is de uitsmijter: ‘Ik hoop je nooit nodig te hebben’. Dan kun je als advocaat nog zo goed gebekt zijn, geef daar maar eens repliek op. Een van de beroemdste citaten over advocaten is van Shakespeare:

“ The first thing we do, let’s kill all the lawyers.”

Ik kan dus wel stellen dat we ons niet bepaald kunnen wentelen in een ijzersterk imago. Toch doen wij ons werk met veel overtuiging en plezier. Waarom doen we dan wat we doen? Ons antwoord op die vraag is dat we het goed willen hebben met elkaar en we denken dat voor iedereen die bij ons komt, dit ook geldt. Oplossen vinden wij belangrijker dan winnen. Ja, we procederen ook. En alleen als dat is wat de zaak nodig heeft of wat de cliënt nodig heeft.

Procestijgers, slimme onderhandelaars, strategisch adviseurs, mediators, we kunnen het allemaal zijn. Maar welke jas we aantrekken, hangt af van wat de zaak nodig heeft en wat onze cliënt nodig heeft. Dat noemen wij constructieve advocatuur. Met als doel: oplossen.

Dat doen we door drie waarden in de praktijk te brengen.

Helderheid: in onze communicatie en in onze oplossingsrichtingen. In wat haalbaar is.

Opbouwend: goed op de relatie en hard op de zaak. Gericht op de oplossing en niet bedoeld om relaties af te breken of de ander ten gronde te richten.

Empathisch: onze kennis en kwaliteit mag je als een gegeven beschouwen. De toegevoegde waarde is de menselijke maat en daarmee wordt ons werk maatwerk.

Met die waarden overbruggen we tegenstellingen, die soms onoverbrugbaar lijken. Wij willen onze kernwaarden – helder, opbouwend en empathisch -, uitdragen in een nieuw jasje. Met trots presenteren wij, het team immix, dan ook de nieuwe huisstijl en website.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs bij ons gratis inloopspreekuur
Data en tijden

Contact
immix advocaten | mediators

Adres Schellingerhuis, Broederplein 29
3703 CC Zeist
Telefoon 030 693 45 55
Fax 030 693 95 77
E-mail team@immix.nl
2017-10-09T15:40:23+00:00