Insolventierecht2019-09-03T21:16:56+02:00
immix-advocaten-mediators-Zeist

immix levert maatwerk binnen een
groot aantal rechtsgebieden.

Onze diensten

Insolventierecht

Als “bedrijvendokter” denken wij mee over hoe wij jouw organisatie op de rit kunnen krijgen

Tijdig handelen

Voorzie je dat je in betalingsproblemen komt? Dan is het belangrijk om snel te handelen. Vaak kunnen nog maatregelen getroffen worden om te voorkomen dat een klein betalingsprobleem uitgroeit tot een geschil dat het voortbestaan van de onderneming bedreigt. Het kan zijn dat je tijdelijk niet in staat bent om schulden te voldoen. Een betalingsregeling kan dan uitkomst bieden.

Mijn zakenrelatie of afnemer is failliet. Wat nu?

Als jouw zakenrelatie of afnemer de geleverde goederen of verrichte diensten niet betaalt, sta je met lege handen. Om jouw geld eventueel terug te krijgen, kun je jouw vordering bij de curator indienen, met behulp van facturen of overeenkomsten. Een eventueel beroep op een (wettelijk) eigendomsvoorbehoud of preferentie moet je ook kunnen onderbouwen en aantonen. De curator bevestigt dit en geeft aan of hij jouw vordering voorlopig erkent of betwist. Niet altijd ben je bij de curator bekend.

immix beschermt je en begeleidt je

Jouw onderneming komt in betalingsproblemen of je wilt jouw onderneming beschermen tegen faillissementen van afnemers? immix:

  • helpt bij het opstellen of beoordelen van uw contracten en algemene voorwaarden;
  • helpt bij het verzekeren van jouw vorderingen door middel van eigendomsvoorbehouden of andere zekerheden;
  • probeert om toch nog een (gedeelte) van jouw vordering te innen. Bijvoorbeeld als de moedervennootschap ook aansprakelijk is of als je een bestuurder van de rechtspersoon aansprakelijk kunt stellen;
  • begeleidt je bij het aanvragen van het faillissement van een van jouw debiteuren en onderhandelt over een betalingsregeling.

Wij halen alles uit de kast voor het voortbestaan van jouw onderneming. Ook adviseren en procederen wij bij reorganisaties en betalingsproblemen.

Specialist: Suzanne de Neeve

Wij maken graag een afspraak met je voor een persoonlijk gesprek.

Contact opnemen

Of bel ons op 06-41767656

Contact
immix advocaten | mediators

Adres Maliesingel 17
3581 BD Utrecht
.
Telefoon + 31 (0) 6-41767656
E-mail team@immix.nl