Mediation2019-09-03T21:24:33+02:00
immix-advocaten-mediators-Zeist

immix levert maatwerk binnen een
groot aantal rechtsgebieden.

Onze diensten

Wij maken graag een afspraak met je voor een persoonlijk gesprek.

Contact opnemen

Of bel ons op 06-41767656

Mediation

De mediators van immix hebben als motto: oplossen is beter dan winnen

Wat is mediation?

Mediation is een traject waarbij je zelf tot een oplossing van een (dreigend) geschil komt en daarover een overeenkomst sluit onder leiding van een ervaren mediator. De mediators van immix zijn geregistreerd bij de Mediationfederatie Nederland en zij zijn ingeschreven als rechtbankmediator.

De mediator treedt op als onafhankelijk bemiddelaar, die de rollen van coach, gespreksleider en – indien gewenst – juridisch specialist in zich verenigt. De mediator biedt begeleiding bij het vinden voor een voor alle partijen bevredigende oplossing door te inventariseren waar de knelpunten liggen, wat de wensen en belangen van betrokkenen zijn en door actief te bemiddelen.

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. De deelnemers moeten bereid zijn om samen aan een oplossing te werken. Vertrouwelijkheid staat daarbij voorop. Van belang is verder dat betrokkenen vertrouwen hebben in de aanpak van de mediator. Veelal werkt het kostenbesparend.

Door tijdige inschakeling van een mediator – ook preventief – kan escalatie van het conflict worden voorkomen of een kwestie goed worden opgelost. Mediation kan worden ingezet op diverse gebieden, zowel zakelijk als privé.

Onze mediators bemiddelen ook in teamconflicten, bijvoorbeeld bij afdelingen of in familiebedrijven.

Bij zakelijke mediations verzorgen wij bovendien eendaagse mediations.

Zakelijke mediations

Susanne de Neeve heeft vanuit haar achtergrond als advocaat ondernemingsrecht oog voor alle commerciële belangen. Zij heeft veel ervaring met het bedrijfsleven, binnen of tussen directies, de professionele dienstverlening, de zorg- en culturele sector en de (semi) publieke sector.

Susanne respecteert de autonomie van partijen en kan toch duidelijk, met compassie en met gezag sturing geven, vanuit inhoudelijke expertise. Professionaliteit, onafhankelijkheid en kennis van zaken staat centraal.

Arbeidsmediations

Susanne de Neeve richt zich op zakelijke- en arbeidsmediations en andere vormen van conflict – en procesbegeleiding. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van re-integratietrajecten, waarbij conflicten, somatische en stressklachten een rol spelen.

Belangenbehartiging bij mediation door onze advocaat-mediators

immix heeft vier ervaren advocaat-mediators in huis. Twee van ons voeren praktijk als mediator. De mediators van immix zijn, vanuit hun praktijkervaring in de advocatuur, goed ingevoerd in de zakelijke belangen van partijen en bieden oplossingsgerichte begeleiding op hoog niveau. De autonomie van de deelnemers is leidend. Toch kunnen onze mediators helder, begripvol en opbouwend sturing geven, vanuit inhoudelijke expertise.

Met jouw advocaat kun je bespreken of de kwestie zich leent voor mediation. Maar wij kunnen je ook als advocaat in een mediationtraject begeleiden. We helpen je met het bepalen van de strategie, het kiezen van de mediator en het vastleggen van de afspraken. Ook kunnen wij je adviseren als je al in een mediation betrokken bent en daar vragen over hebt of assistentie nodig hebt.

Mediator: Susanne de Neeve

Contact
immix advocaten | mediators

Adres Maliesingel 17
3581 BD Utrecht
.
Telefoon + 31 (0) 6-41767656
E-mail team@immix.nl